2012 m. vasario 11 d., šeštadienis

TUNO SALOTOS

Ingredientai:
Romania salotos
Konservuoto tuno gabaliukai savo sultyse
Agurkas
Pomidoras
Virti kiaušiniai
Juodieji grūsti pipirai, druska
Citrinos sultys ir alyvuogių aliejus

Gaminimo eiga:
Supjaustom salotas šiaudeliais arba tiesiog suplėšom, pomidorą ir agurką -  nedideliais kubeliais. Kiaušinį dalinam į 4 dalis. Tuną pasmulkinam tiesiog šakute. Į indą sudedame daržoves, paprieskoniuojam, užpilam alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Viską gerai sumaišome. Užberiame smulkintą tuną, išdėliojam kiaušinių skilteles. Baigta, skanaus!


2012 m. vasario 4 d., šeštadienis

GARSTYČIŲ MARINATAS VIŠTIENAI

Ingredientai:
2 v.š. grūtėtų garstyčių
2 v.š. majonezo
1 skiltelė česnako
2 -3 a.š. paukštienos prieskonių
1 a.š. sojos padažo

Gaminimo eiga:
Susmulkiname česnaką. Jį ir visus likusius ingridientus sumaišome. Kiekius galima keisti pagal savo pageidavimus. Šio marinato kiekio užteko 6 blauzdelėms. Taip užmarinuotą vištieną palaikome šaldytuve mažiausiai 2h. Kepame orkaitėje, keptuvėje, gaminame ant garų ir t.t.



2012 m. vasario 1 d., trečiadienis

DUONOS PIRŠTELIAI

Ingredientai:
1 pakelis sausų mielių (apie 11g)
300ml šilto vandens
425g miltų
2 a.š. druskos
1 a.š. cukraus pudros arba paprasto cukraus
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 paplaktas kiaušinis patepti
sezamo sėklų, rupios druskos pabarstymui

Gaminimo eiga:
Dubenėlyje sumaišome mieles ir vandenį. Paliekame 15min pastovėti. į virtuvinį kombainą supilame miltus, druską, cukrų ir alyvuogių aliejų. Įjungiame kombainą ir po truputį supilame mielių mišinį. Maišome kol susiformuos tešla. Paminkome ją, suformuojame rutulį, dedame atgal į dubenį, uždengiame maistine pėvele ir paliekame 45min šiltai, kad padvigubėtų.



Iškart pasiruošiame 2 skardas pateptas riebalais. Iškošiojame tešlą arba su mėsmale formuojame pirštelius 20-30cm ilgio. Išdėliokite ant kepimo skardos, patepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite sezamo sėklomis ir druska. Palikite 20min, kad pakiltų.


Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 200°C 15min, kol gražiai pagels. Patiekiame karštus arba šaltus.


2012 m. sausio 16 d., pirmadienis

TRAŠKŪS VIŠTIENOS SPARNELIAI

Ingredientai:
1 kg vištienos sparnelių
2-3 v.š. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 v.š. paukštienos ar kitų mėgiamų prieskonių
alyvuogių aliejus

Gaminimo eiga:
Sumaišyti viename indelyje miltus, kepimo miltelius, prieskonius. Apvolioti gerai sparnelius tame mišinyje ir išdėlioti juos ant grotelių. Paruoštus sparnelius įdėti 2 val. į šaldytuvą.
Kepame 230°C įkaitintoje orkaitėje. Prieš kepimą apšlakstome alyvuogių aliejumi. Ir kepame po 25-30min kiekvienai pusei.