2012 m. vasario 1 d., trečiadienis

DUONOS PIRŠTELIAI

Ingredientai:
1 pakelis sausų mielių (apie 11g)
300ml šilto vandens
425g miltų
2 a.š. druskos
1 a.š. cukraus pudros arba paprasto cukraus
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 paplaktas kiaušinis patepti
sezamo sėklų, rupios druskos pabarstymui

Gaminimo eiga:
Dubenėlyje sumaišome mieles ir vandenį. Paliekame 15min pastovėti. į virtuvinį kombainą supilame miltus, druską, cukrų ir alyvuogių aliejų. Įjungiame kombainą ir po truputį supilame mielių mišinį. Maišome kol susiformuos tešla. Paminkome ją, suformuojame rutulį, dedame atgal į dubenį, uždengiame maistine pėvele ir paliekame 45min šiltai, kad padvigubėtų.



Iškart pasiruošiame 2 skardas pateptas riebalais. Iškošiojame tešlą arba su mėsmale formuojame pirštelius 20-30cm ilgio. Išdėliokite ant kepimo skardos, patepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite sezamo sėklomis ir druska. Palikite 20min, kad pakiltų.


Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 200°C 15min, kol gražiai pagels. Patiekiame karštus arba šaltus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą