2012 m. vasario 15 d., trečiadienis

SUSHI

Ingredientai:
250g sushi ryžių
55 ml ryžių acto
1 v.š. cukraus
1 a.š. druskos
5 nori lapai
įdaras pagal skonį: krabų lazdeles, lašiša, omletas, tunas ir t.t.

Gaminimo eiga:
Pasiruošiame visus ingredientus. Įdaro ingredientus pjaustom juostelėm, šiaudeliais. Ryžius išverdame pagal intrukcijas ant pakelio. Patarimai: prieš verdant ryžius praplaukite su šaltu vandeniu bent 3 kartus, po to užpilti juos vandeniu ir palaikyti 15min, kad pabaltų ryžiai. Vandenį nupilam ir verdam ryžius pagal instrukciją.

Paruošiame užpilą ryžiams - sumaišome ryžių actą, cukrų ir druską. Supilame ant išvirtų ryžių ir pamaišome. Ryžius atvėsiname.

Kaip gaminamas sushi matyti iš nuotraukų. Bet jei kam reikia aprašymo: ant bambuko padėkliuko dedame nori lapą, jį su drėgnomis rankomis padengiame nestoru sluoksniu ryžių, dedame įdaro ingredientus ir susukame į ritinį, kvadratą ar kaip tik norit. Pjaustom su ŠLAPIU peiliu!

Įdarų kombinacijos, kurias naudojau:
1) sūdyta lašiša+avokadas+agurkas+wasabi padažas
2) krabų lazdelės+agurkas+avokadas+"Philadelphia" kremas
3) krabų lazdelės+sūdyta lašiša+agurkas+"Philadelphia" kremas
4) sūdyta lašiša+krabų lazdelės+agurkas
5) krabų lazdelės+agurkas+"Philadelphia" kremas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą