2012 m. vasario 23 d., ketvirtadienis

AŠTRIŲ KREVEČIŲ IEŠMELIAI

Ingredientai:
300g lukštentų krevečių
1 v.š. citrinos sulčių
½ a.š. grūstų juodųjų pipirų
½ a.š. druskos
2 skiltelės česnako
3 v.š. alyvuogių aliejaus
½ a.š. sojos padažo
žiupsnis aitriųjų (čili) pipirų
krapai
mediniai iešmeliai

Gaminimo eiga:
Imame dubenėlį ir jame sumaišome alyvuogių aliejų, citrinos sultis, sojos padažą, suberiame druską ir prieskonius, įspaudžiame česnaką (arba jei neturi to spaustuko, tiesiog smulkiai sukapokit), ir krapų papjaustom. Viską gerai išmaišom.

Dabar imame maišelį ir į ji suberiam krevetes ir jas užpilame marinatu. Tuomet maišelį užrišam ir paminkom, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų. Taip paruoštas krevetes palaikome 1val. šaldytuve.

Iešmelius palaikome kelias minutes vandenyje ir ant jų mauname krevetes. Po to jas trumpai apkepame sausoje keptuvėje.
Likusį marinatą galima patiekti kaip padažą. Puikus užkandis tiek šaltas, tiek karštas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą