2012 m. kovo 7 d., trečiadienis

PLIKYTŲ SAUSAINIŲ TORTAS

Ingredientai:
0,5 kg plikytų sausainių
200g grietinės
200g grietinėlės
2 v.š. cukraus pudros
2 v.š. tirpinto šokolado (aš naudojau pirktinį šokoladinį glajų)
1 a.š. tirpintos želatinos
½ a.š. citrinos rūgšties

Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišykite grietinę, grietinėlę, cukraus pudrą, citrinos rūgštį - viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu, supilkite želatiną, dar truputį pamaišykite.
Šioje masėje apvoliokite plikytus sausainius ir dėkite vieną sluoksnį į tortams ruošti skirtos išardomos formelės dugną. Ant šio sluoksnio užpilkite šiek tiek kremo ir palaistykite tirpintu šokoladu (pasilikite šokolado ir tortui papuošti). Dėkite kitą plikytų sausainių sluoksnį, tik jų kreme nevoliokite - tiesiog ant jų užpilsite likusį kremą ir palaistykite šokoladu.
Tortą laikykite šaldytuve, kol sustings.

Šaltinis: knyga "Gustavo receptai"


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą