2012 m. kovo 9 d., penktadienis

PLIKYTI SŪRIO SAUSAINIAI

Ingredientai:
200ml vandens
100g sviesto
100g miltų
4 kiaušiniai
100g kieto tarkuoto sūrio
½ a.š. druskos
raudonėlio ir čili pipiriukų pagal skonį

Gaminimo eiga:
Į puodą pilame vandenį ir įdedame sviestą. Kaitiname iki užvirimo. Tuomet suberiame miltus ir greitai (nenukeliant nuo ugnies) maišome su mediniu šaukštu. Maišome tol, kol tešla nebelimpa prie puodo sienelių ir sušoka į vieną gniužulą.
 
Nuimame puodą nuo ugnies ir trumpam paliekame, kad tešla atvėstų. Įjungiam orkaitę, kad ji įkaistų iki 200°C. Tuomet su mediniu šaukštu arba mikseriu gerai įmaišome po vieną kiaušinį. Tešla turi gautis blizgi, vientisa ir minkšta. Dabar suberiame prieskonius, druską, sūrį ir išmaišome.
Imame skardą, ją išklojame kepimo popieriumi. Konditeriniu švirkštu arba šaukšteliu išdeliojame tešlą. Kepame įkaitintoje orkaitėje 20-25min.
Tai puikus užkandis vakarėliams, kurį dar galima patobulinti - perpjauti sausainį per pusę ir į vidų įdėti mišrainės ar salotų, taip pat galima į tešlą įpjaustyti rūkyto kumpelio ar vytintos dešros ir pan. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą