2012 m. kovo 10 d., šeštadienis

KIAULIENOS ŠAŠLYKAS KEPTAS ORKAITĖJE

Ingredientai:
1kg kiaulienos mėsos
1 didelis svogūnas
4 skiltelės česnako
1 v.š. cukraus
1 v.š. druskos
3 v.š. alyvuogių aliejaus (tiktų ir tas, kokio turit)
1 a.š. maltų lauro lapų (arba keli lauro lapai sutrinti tarp pirštų)
½ a.š. grūstų juodųjų pipirų
5-6 v.š. sojos padažo
2-3 v.š. citrinos sulčių

Gaminimo eiga:
Indelyje sumaišome produktus kiaulienos marinatui paruošti: alyvuogių aliejų, sojų padažą, citrinos sultis, prieskonius ir išspaustą česnaką.
Mėsą supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Supjaustome pusžiedžiais svogūną. Sumaišome kiaulieną, svogūnus ir marinatą. Indą apdengiame maistine plėvele ir paliekame kelioms valandoms (geriausiai per naktį) šaldytuve.
Kiaulienos gabalėlius susmeigiame ant vandenyje išmirkytų iešmelių. Kepame įkaitintoje iki 200°C orkaitėje apie 40min.
Patiekiame su mėgstamu garnyru.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą