2012 m. balandžio 2 d., pirmadienis

ITALIŠKOS SPURGYTĖS "ZEPPOLE"

Ingredientai:
650g miltų
2 a.š. druskos
1 a.š. cukraus
2 v.š. alyvuogių aliejaus
320 ml šilto vandens
11g sausų mielių (arba 21g šviežių)
cinamono, cukraus pudros ar paprasto cukraus apvoliojimui

Gaminimo eiga:
Pirmiausia į šiltą vandenį sudedame mieles ir paliekame jas bringti 3min.
Kitame inde sumaišome miltus, cukrų, druską, aliejų ir mieles. Viską gerai išmaišome ir užminkome telšą.
Tešlą patalpiname kitame švariame aliejumi išteptame inde ir paliekame 2-3val. šiltoje vietoje kilti. Tiesa, nepamirštame tešlos viršaus lengvai patepti aliejumi ir indą uždengti rankšluoščiu. P.S. kildinimo laiką galima sutrumpinti - įkaitinti orkaitę iki 50°C, išjungiame ir į ją įkišame indą su tešlą.
Tešlą rankomis ištiesiame ant stalo ir peiliu formuojame norimo dydžio spurgytes.
Kepame jas gerai įkaitintame aliejuje kol įgaus gražią aukso spalvą. Iškepusias spurgytes dedame ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų aliejaus perteklius. Dar karštas spurgytes apvoliojame cukruje.
Skaniausios, kai dar šiltos. Atšalę spurgiukai tampa kietesni, bet tai ne problema, jei namie yra mikrobangų krosnelė - pašildome ir vėl galima mėgautis minštutėmis garždiomis spurgytėmis "Zeppole"!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą