2012 m. balandžio 4 d., trečiadienis

MORKŲ TORTAS SU VARŠKĖS KREMU

Ingredientai biskvitui:
280 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. sodos
2 a.š. cinamono
3/4 a.š. druskos
600 g tarkuotų morkų
150 g smulkintų lazdyno riešutų
100 g kokoso drožlių
200 g rudojo cukraus
220 g)saulėgrąžų aliejaus
4 dideli (5 -6 maži) kiaušiniai

Ingredientai varškės kremui:
500 g liesos pertintos varškės
100 g cukraus pudros
1 v.š. vanilinio cukraus (arba keli lašeliai vanilės esencijos)
400 g plakamosios grietinėlės
citrinos sulčių pagal skonį

Gaminame biskvitus:
Viename dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.
Kitame dubenyje sumaišyti tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokoso drožles.
Dar kitame dubenyje aliejų išplakti su cukrumi iki vientisos masės. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
Į aliejaus plakinį atsargiai įmaišyti miltų mišinį, kol neliks sausų miltų. Galiausiai į tešlą įmaišyti morkų, riešutų ir kokoso drožlių mišinį.
Paruoštą biskvitų tešlą padalinti lygiai į 3-4 dalis. Vieną dalį išpilti į kepimo formą ir kepti apie 40 – 50 min. arba kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus. Iškepusius biskvitus atvėsinti.

Gaminame varškės kremą:
Pertrintą varškę išplakti su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Atskirame inde išplakti grietinėlę iki standžių putų, kurią atsargiai įmaišyti į varškės masę. Pagal skonį pagardiname kremą citrinos sultimis (ar citrinos rūgštele).
Surenkame tortą:
Ant lėkštės viršutine dalimi į apačią dėti vieną biskvitą. Jį aptepti ketvirtadaliu varškės kremo. Kartojame tą patį iki paskutiniojo biskvito laktšo. Uždėję paskutinį biskvitą paspaudžiame ir aptepame visą tortą likusiu kremu.
Tortui puošti pasitelkiame savo fantaziją ir turimus produktus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą