150 gr. šokolado (naudoju 50g pieniško ir 100g juodo)
180 gr. sviesto
150 gr. cukraus (galima keisti ir ruduoju, arba maišyti dalimis)
2 kiaušiniai
250 gr. miltų
1 a.š kepimo miltelių
Gaminimo eiga:
Pirmiausia įjungiame orkaitę, kad ši įkaistų iki 190°C. Sviestą ištirpiname ir sumaišome su
cukrumi ir kiaušiniais. Gerai išplakame. Atskirame inde miltus sumaišome su kepimo
milteliais.
Miltų mišinį beriame į sviesto,
kiaušinio ir cukraus masę, viską išmaišome. Šokoladą susmulkiname nedideliais
gabaliukais ir suberiame į masę ir pamaišome, kad šokoladas tolygiai pasiskirstytų. Masė gausis kietoka, bet minkymui netinkama.
Kepimo skardą padengiame kepimo
popieriumi, masę sudedame šaukštu.
Kepame apie 15-20 min, kol gražiai paruduos. Kadangi miltų čia nedaug, tai
sausainiai bekepdami susileis į blynukus, tad dedami tešlą į skardą palikite nemažus tarpelius.
Tik iškepę sausainiai būna minkšti, bet atvėsę tampa traškūs.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą