2011 m. gruodžio 29 d., ketvirtadienis

NYKŠTUKO BENO ČEBUREKIUKAI

Ingredientai tešlai:
1 kiaušinis
2 stiklinės pieno
1 stiklinė miltų
žiupsnis drukos

Gaminimo eiga:
Atskiriame trynį nuo baltymo. Trynį paplakti su žiupsniu drukos, supilti stiklinę pieno ir išmaišyti. Palaipsniui sudėti miltus ir supilti likusį pieną. Maišyti tol, kol neliks miltų gumulėlių. Suplakti baltymą iki putų ir įmaišyti į tešlą.


Ingredientai įdarui:
200g faršo (kiaulienos, jautienos ir pan.)
kelių vaflių lakštų
0,5stiklinės mineralinio vandens (naudojau 1/2 stiklinės paprasto vandens)
druska, pipiriukai, kiti mėgstami priekoniai

Gaminimo eiga:
Į mėsos faršą įpilti vandens. Įberti žiupsnį druskos, pipiriuku ir kitų priekonių pagal skonį ir poreikį. Gerai išminkyti.

Formavimas ir kepimas:
Imame vieną vaflio lakštą ir dedame ant jo faršo, uždengiame kitu vaflio lakštu. Supjaustome į 4 dalis, merkiame kiekvieną į tešlą ir kepame keptuvėje. Siūlau iškepusius čeburekiukus išdėti ant servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius.



Šaltinis: knyga "Gustavo receptai"

2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

SILKĖ PATALUOSE

Ingredientai:
Silpnai sūdyta silkės filė
virtos morkos
virtos bulvės su lupena
virti kiaušiniai
virti burokėliai
majonezas

Gaminimo eiga:
Imame indą, kuriame gaminsime mišrainę. Sluoksniuojame - gabaliukais  pjaustyta silkė, stambiai tarkuotos morkos, kiaušiniai, bulvės, burokėliai, majonezas. Kartojame kol nebelieka produktų.

2011 m. lapkričio 27 d., sekmadienis

NAMINIAI KOLDŪNAI

Ingredientai:
1 didelis kiaušinis
200 ml vandens
500 g miltų
500g jautienos/kiaulienos faršo
1 svogūnas
mėsos prieskoniai, pipirai, druska.

Gaminimo eiga:
Faršą sumaišome su susmulkintu svogūnu, įberiame mėsos prieskonių, pipiriukų, druskos.


Paimame didesnį indą ir jame kiaušinį išplakame kartu su vandeniu. Po to palaipsniui į šį plakinį dedame miltus ir gerai išmaišom. Kai pasidaro per sunku maišyti, į darbą pasitelkiame rankutes ir minkom tešlą. Tešla turėtų gautis elastinga ir ne per kieta.


Tolesniam darbui mums reikės kočėlo ir koldūnų formos. Imame dalį tešlos, ją iškočiojame maždaug iki 2-3mm storio ir dedame ant formos. Uždedame faršo, uždengiame kitu tešlos sluoksniu ir formuojme koldūnus. Koldūnus skirtus šaldymui dedame ant miltais pabarstytos lentelės ir į šaldiklį.


2011 m. lapkričio 26 d., šeštadienis

ŠOKOLADINIS PYRAGAS PUODELYJE

Ingredientai:
4 v.š. miltų
4 v.š. cukraus
2 a.š. nesaldžios kakavos miltelių
1 kiaušinis
3 v.š. pieno
3 v.š. aliejaus
šokolado drožlių

Gaminimo eiga:
Imame puodelį ir jame gerai sumaišome visus ingredientus.
Dedame puodelį į mikrobanginę ir kepame didžiausioje temperatūroje 2-3min. Patiekiame su ledais, uogomis, vaisiais.