1 didelis kiaušinis
200 ml vandens
500 g miltų
500g jautienos/kiaulienos faršo
1 svogūnas
mėsos prieskoniai, pipirai, druska.
Gaminimo eiga:
Faršą sumaišome su susmulkintu svogūnu, įberiame mėsos prieskonių, pipiriukų, druskos.
Paimame didesnį indą ir jame kiaušinį išplakame kartu su vandeniu. Po to palaipsniui į šį plakinį dedame miltus ir gerai išmaišom. Kai pasidaro per sunku maišyti, į darbą pasitelkiame rankutes ir minkom tešlą. Tešla turėtų gautis elastinga ir ne per kieta.
Tolesniam darbui mums reikės kočėlo ir koldūnų formos. Imame dalį tešlos, ją iškočiojame maždaug iki 2-3mm storio ir dedame ant formos. Uždedame faršo, uždengiame kitu tešlos sluoksniu ir formuojme koldūnus. Koldūnus skirtus šaldymui dedame ant miltais pabarstytos lentelės ir į šaldiklį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą