2011 m. rugsėjo 27 d., antradienis

CITRININIS PYRAGAS SU MORENGU

Ingredientai trapiam krepšeliui:
225g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
75g sviesto
40g cukraus
1 kiaušinis
2 v.š. pieno
1/4 a.š. druskos

Gaminimo eiga:
Pirmiausia, įjungiame orkaitę ir įkaitiname iki 180-190°C. Imame didelį indą ir jame sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską. Sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą ir triname pirštais tol, kol susidaro birūs, šlapią smėlį primenantys trupinėliai. Įmaišome cukrų. Įmušame kiaušinį, supilame pieną ir gerai viską išmaišom. Tuomet masę minkom rankomis, turi gautis minkšta, prie rankų nelimpanti tešla. Kepimo formą ištepame sviestu, išklojame ją tešla. Krepšelį subadome šakute ir kepame įkaitusioje orkaitėje 15min.


Ingredientai citrininiam kremui:
300ml vandens
200ml cukraus
2 v.š. bulvių krakmolo
1/4 a.š. druskos
2 citrinos
3 kiaušinių tryniai
20g sviesto
  
Gaminimo eiga:
Nutarkuojame citrinos žieveles ir išspaudžiame citrinos sultis. Paimame nedidelį puodą ir supilame į jį vandenį, sudedame krakmolą, cukrų, druską, citrinos žieveles ir citrinos sultis. Viską gerai išmaišome ir kaitiname ant vidutinės ugnies iki kol sutirštės. Nepamirštame pamaišyti! Lengvai paplakame trynius, supilame juos į įkaitusią masę bei greitai išmaišome. Kaitiname ant silpnos ugnies, sudedame sviestą ir pakaitinam dar porą minučių. Nukeliam nuo ugnies.

Ingredientai morengui:
3 kiaušinių baltymai
6 v.š. cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Išplakame baltymus iki baltų putų. Tuomet dedame po šaukštą cukraus pudros ir plakame tol, kol masė apvertus indą neiškris.

Pyrago "surinkimas":
Pilame kremą ant iškepusio trapaus krepšelio. Morengą išdedame ant pyrago ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paruduos morengas (apie 15min.).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą