2012 m. sausio 13 d., penktadienis

FARŠO VYNIOTINIS SU KOPŪSTAIS

Ingredientai:
500g maltos mėsos (naudojau 400g kiaulienos, 100g jautienos)
350g kopūsto
1 morka
1 svogūnas
1 kiaušinis
100g manų kruopų
2 v.š. pomidorų padažo
žiupsnis druskos, pipirų ir kt. mėgstamų prieskonių

Gaminimo eiga:
Juostelėm pjaustytą kopūstą, burokine tarka tarkuotą morką ir smulkintą svogūną pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kai svogūnas suminkštės įdedame ketčupo, išmaišome ir patroškiname. Tuomet sudedame prieskonius ir troškiname iki kol kopūstai pradės minkštėti.
Užmerkiame manų kruopas ir paliekame, kad  išbrinktų. Į faršą įmušame kiaušinį, sudedame brinkintas manų kruopas ir paprieskoniuojame. Gerai išmaišome.
Mėsos faršą tiesiame ant folijos lakšto ir paskleidžiame ne per nelyg plonu sluoksniu. Ant faršo sudedame patroškintų daržovių mišinį ir paskleidžiame per visą faršo dydį. Tada keliant foliją nuo krašto, atsargiai susukame vyniotinį. Atsargiai perdedame į kepimo indą. Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje ir kepame apie 40min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą