2012 m. sausio 15 d., sekmadienis

KEKSIUKAI SU MĖLYNĖMIS IR NUTELLA

Ingredientai:
400g miltų
200g cukraus
150ml vandens
150g margarino
3 kiaušiniai
2 a.š. kepimo miltelių
Įdaras gali būti toks, kokio tik širdis geidžia. Aš turėjau likutį Nuttelos ir šaldytų mėlynių

Gaminimo eiga:
Ant garų vonelės pašildome vandenį kartu su margarinu. Ir padedame į šalį, kad atvėstų. Kiaušinius išplakame su cukrumi, kol masė pabals ir padvigubės. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Dalimis į kiaušinių masę įsijome miltus ir įpilame margarino-vandens mišino. Gerai išmaišome. Turi gautis grietinės tirštumo ar kiek kietesnė tešla.
Pasiruošiame keksiukų formeles. Į jas dedame po vieną šaukštą tešlos, įdaro ir uždengiame dar vienu šaukštu tešlos.
Kepame 180°C 35 min. vėliau sumažiname iki 150 laipsnių ir dar 15 min. Išeiga: 14 keksiukų.

2012 m. sausio 13 d., penktadienis

FARŠO VYNIOTINIS SU KOPŪSTAIS

Ingredientai:
500g maltos mėsos (naudojau 400g kiaulienos, 100g jautienos)
350g kopūsto
1 morka
1 svogūnas
1 kiaušinis
100g manų kruopų
2 v.š. pomidorų padažo
žiupsnis druskos, pipirų ir kt. mėgstamų prieskonių

Gaminimo eiga:
Juostelėm pjaustytą kopūstą, burokine tarka tarkuotą morką ir smulkintą svogūną pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kai svogūnas suminkštės įdedame ketčupo, išmaišome ir patroškiname. Tuomet sudedame prieskonius ir troškiname iki kol kopūstai pradės minkštėti.
Užmerkiame manų kruopas ir paliekame, kad  išbrinktų. Į faršą įmušame kiaušinį, sudedame brinkintas manų kruopas ir paprieskoniuojame. Gerai išmaišome.
Mėsos faršą tiesiame ant folijos lakšto ir paskleidžiame ne per nelyg plonu sluoksniu. Ant faršo sudedame patroškintų daržovių mišinį ir paskleidžiame per visą faršo dydį. Tada keliant foliją nuo krašto, atsargiai susukame vyniotinį. Atsargiai perdedame į kepimo indą. Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje ir kepame apie 40min.

2011 m. gruodžio 29 d., ketvirtadienis

NYKŠTUKO BENO ČEBUREKIUKAI

Ingredientai tešlai:
1 kiaušinis
2 stiklinės pieno
1 stiklinė miltų
žiupsnis drukos

Gaminimo eiga:
Atskiriame trynį nuo baltymo. Trynį paplakti su žiupsniu drukos, supilti stiklinę pieno ir išmaišyti. Palaipsniui sudėti miltus ir supilti likusį pieną. Maišyti tol, kol neliks miltų gumulėlių. Suplakti baltymą iki putų ir įmaišyti į tešlą.


Ingredientai įdarui:
200g faršo (kiaulienos, jautienos ir pan.)
kelių vaflių lakštų
0,5stiklinės mineralinio vandens (naudojau 1/2 stiklinės paprasto vandens)
druska, pipiriukai, kiti mėgstami priekoniai

Gaminimo eiga:
Į mėsos faršą įpilti vandens. Įberti žiupsnį druskos, pipiriuku ir kitų priekonių pagal skonį ir poreikį. Gerai išminkyti.

Formavimas ir kepimas:
Imame vieną vaflio lakštą ir dedame ant jo faršo, uždengiame kitu vaflio lakštu. Supjaustome į 4 dalis, merkiame kiekvieną į tešlą ir kepame keptuvėje. Siūlau iškepusius čeburekiukus išdėti ant servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius.



Šaltinis: knyga "Gustavo receptai"

2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

SILKĖ PATALUOSE

Ingredientai:
Silpnai sūdyta silkės filė
virtos morkos
virtos bulvės su lupena
virti kiaušiniai
virti burokėliai
majonezas

Gaminimo eiga:
Imame indą, kuriame gaminsime mišrainę. Sluoksniuojame - gabaliukais  pjaustyta silkė, stambiai tarkuotos morkos, kiaušiniai, bulvės, burokėliai, majonezas. Kartojame kol nebelieka produktų.