2012 m. birželio 15 d., penktadienis

SALDŽIARŪGŠTĖ KIAULIENA

Ingredientai:
400g kiaulienos
2 v.š. sojos padažo
2 v.š. miltų
žiupsnis grūstųjų juodųjų pipirų ar jų mišinio
2 v.š. sojos
8 v.š. vandens
70 g rudojo cukraus
2 v.š. citrinos sulčių
1 a.š. krakmolo
(čili pipirai, paprika, konservuoti ananasai pasirinktinai)

Gaminimo eiga:
Kiaulieną supjaustom nedideliais gabalėliais. Užpilam 2 valgomus šaukštus sojos padažo, užberiam pipiriukų ir viską išmaišom. Suberiam miltus vėl viską išmaišom ir paliekam 30min.
Kiaulieną apkepam keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus. Kepame dalimis, kad nesuliptų ir gražiai kiekvienas gabaliukas apskrustų. Iškepusią kiaulieną dedame ant servetėlės, kad nuvarvėtų aliejus.
Į švarią gilesnę keptuvę sudedame padažo ingredientus (sojos padažą, cukrų, vandenį, citrinos sultis, krakmolą) ir pakaitiname, kol padažas truputį sutirštės. Būtinai paragaukite ir pridėkite to, ko pagal jus trūksta saldumo, rūgštumo ar aštrumo. Padažui sutirštėjus sudedame kubeliais pjaustytus ananasus ir šiaudeliais susmulkintą papriką. Paverdame. Sudedame kiaulieną, pamaišome viską ir dar truputį patroškiname. 
Patiekiame su ryžiais ir pabarstome sezamo sėklomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą