Ingredientai:
4 v.š. miltų
4 v.š. cukraus
2 a.š. nesaldžios kakavos miltelių
1 kiaušinis
3 v.š. pieno
3 v.š. aliejaus
šokolado drožlių
Gaminimo eiga:
Imame puodelį ir jame gerai sumaišome visus ingredientus.
Dedame puodelį į mikrobanginę ir kepame didžiausioje temperatūroje 2-3min. Patiekiame su ledais, uogomis, vaisiais.
2011 m. lapkričio 26 d., šeštadienis
2011 m. lapkričio 25 d., penktadienis
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS PYRAGĖLIAI SU OBUOLIAIS IR KARAMELE
Ingredientai:
1 pakelis šaldytos sluoksniuotos tešlos
3 obuoliai
1 a.š. cinamono
3 v.š. cukraus
Rududu
1 kiaušinis
Gaminimo eiga:
Kepame apie 15-20min, kol gražiai paruduos.
1 pakelis šaldytos sluoksniuotos tešlos
3 obuoliai
1 a.š. cinamono
3 v.š. cukraus
Rududu
1 kiaušinis
Gaminimo eiga:
Išimame tešlą iš šaldiklio ir paliekame kambario temperatūroje, kad atšiltų. Įjungiame orkaitę ir įkaitiname iki 180°C. Per tą laiką nulupame obuolius, išimame sėklytes ir sutarkuojame. Į obuolių tarkius suberiame cinamoną, cukrų ir išmaišome.
Tešlos lakštą truputį pakočiojame, dedame ant vieno jo krašto obuolių masę, Rududu ir susukame į tubelę. Dedame ant skardos išklotos kepimo popieriumi. Pyragėlius aptepame kiaušinio plakiniu.Kepame apie 15-20min, kol gražiai paruduos.
2011 m. lapkričio 9 d., trečiadienis
ČENAKAI SU MĖSA IR BULVĖMIS
Ingredientai:
Mėsa (kiauliena arba jautiena)
bulvės (galima ir kitų daržovių)
adžika (po 2 v.š. vienai porcijai)
prieskoniai (druska, pipirai, česnakai)
sūris
vanduo
Gaminimo eiga:
Mėsa (kiauliena arba jautiena)
bulvės (galima ir kitų daržovių)
adžika (po 2 v.š. vienai porcijai)
prieskoniai (druska, pipirai, česnakai)
sūris
vanduo
Gaminimo eiga:
Supjaustome mėsą vidutinio dydžio kubeliais ir sudedame į molinius puodelius. Pabarstome prieskoniais, įdedame adžikos padažo, įspaudžiame truputį česnako ir gerai išmaišome. Bulves taip pat supjaustome nedideliais kubeliais ir dedame ant mėsos. Užpilame vandeniu tiek, kad jis vos apsemtų bulves. Užbarstome tarkuoto sūrio ir kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
2011 m. lapkričio 2 d., trečiadienis
RISOTTO SU KALAKUTIENA
Ingredientai:
500g kalakutienos filė
250g ryžių
1l daržovių sultinio
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 nedidelės saldžios paprikos (žalia ir raudona)
100g šaldytų žalių žirnelių
aliejus, druska, pipirai, kt. prieskoniai pagal poreikį
Gaminimo eiga:
500g kalakutienos filė
250g ryžių
1l daržovių sultinio
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 nedidelės saldžios paprikos (žalia ir raudona)
100g šaldytų žalių žirnelių
aliejus, druska, pipirai, kt. prieskoniai pagal poreikį
Gaminimo eiga:
Gilioje keptuvėje pakepiname susmulkintą svogūną ir česnaką. Tada sudedame pjaustytą kubeliais kalakutieną ir kepame apie 5min.
Kai mėsa pabals, sudėti pjautytas paprikas. Viską pakepti dar 3min. ir suberti ryžius bei palaipsniui supilti sultinį. Palaukiam kol užvirs ir nuolat pamaišant troškiname 15min.
Galiausiai suberiame žirnelius ir troškiname dar 10min. Po to paprieskoniuojame ir pakaitinam dar pora min.
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)