2011 m. lapkričio 27 d., sekmadienis

NAMINIAI KOLDŪNAI

Ingredientai:
1 didelis kiaušinis
200 ml vandens
500 g miltų
500g jautienos/kiaulienos faršo
1 svogūnas
mėsos prieskoniai, pipirai, druska.

Gaminimo eiga:
Faršą sumaišome su susmulkintu svogūnu, įberiame mėsos prieskonių, pipiriukų, druskos.


Paimame didesnį indą ir jame kiaušinį išplakame kartu su vandeniu. Po to palaipsniui į šį plakinį dedame miltus ir gerai išmaišom. Kai pasidaro per sunku maišyti, į darbą pasitelkiame rankutes ir minkom tešlą. Tešla turėtų gautis elastinga ir ne per kieta.


Tolesniam darbui mums reikės kočėlo ir koldūnų formos. Imame dalį tešlos, ją iškočiojame maždaug iki 2-3mm storio ir dedame ant formos. Uždedame faršo, uždengiame kitu tešlos sluoksniu ir formuojme koldūnus. Koldūnus skirtus šaldymui dedame ant miltais pabarstytos lentelės ir į šaldiklį.


2011 m. lapkričio 26 d., šeštadienis

ŠOKOLADINIS PYRAGAS PUODELYJE

Ingredientai:
4 v.š. miltų
4 v.š. cukraus
2 a.š. nesaldžios kakavos miltelių
1 kiaušinis
3 v.š. pieno
3 v.š. aliejaus
šokolado drožlių

Gaminimo eiga:
Imame puodelį ir jame gerai sumaišome visus ingredientus.
Dedame puodelį į mikrobanginę ir kepame didžiausioje temperatūroje 2-3min. Patiekiame su ledais, uogomis, vaisiais.

2011 m. lapkričio 25 d., penktadienis

SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS PYRAGĖLIAI SU OBUOLIAIS IR KARAMELE

Ingredientai:
1 pakelis šaldytos sluoksniuotos tešlos
3 obuoliai
1 a.š. cinamono
3 v.š. cukraus
Rududu
1 kiaušinis

Gaminimo eiga:

Išimame tešlą iš šaldiklio ir paliekame kambario temperatūroje, kad atšiltų. Įjungiame orkaitę ir įkaitiname iki 180°C. Per  tą laiką nulupame obuolius, išimame sėklytes ir sutarkuojame. Į obuolių tarkius suberiame cinamoną, cukrų ir išmaišome. 
Tešlos lakštą truputį pakočiojame, dedame ant vieno jo krašto obuolių masę, Rududu ir susukame į tubelę. Dedame ant skardos išklotos kepimo popieriumi. Pyragėlius aptepame kiaušinio plakiniu.
Kepame apie 15-20min, kol gražiai paruduos.

2011 m. lapkričio 9 d., trečiadienis

ČENAKAI SU MĖSA IR BULVĖMIS

Ingredientai:
Mėsa (kiauliena arba jautiena)
bulvės (galima ir kitų daržovių)
adžika (po 2 v.š. vienai porcijai)
prieskoniai (druska, pipirai, česnakai)
sūris
vanduo

Gaminimo eiga:
Supjaustome mėsą vidutinio dydžio kubeliais ir sudedame į molinius puodelius. Pabarstome prieskoniais, įdedame adžikos padažo, įspaudžiame truputį česnako ir gerai išmaišome. Bulves taip pat supjaustome nedideliais kubeliais ir dedame ant mėsos. Užpilame vandeniu tiek, kad jis vos apsemtų bulves. Užbarstome tarkuoto sūrio ir kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.