2011 m. spalio 9 d., sekmadienis

MORKŲ PYRAGAS

Ingredientai:
200g morkų tarkių (nuspausti sultis)
100g sviesto
100g cukraus
2 dideli (3 maži) kiaušiniai
260g miltų
2 a.š. sodos (be kaupo!)
2 v.š. grietinės
2 a.š. acto
100g graikinių riešutų

Gaminimo eiga:
Įjungiam orkaitę ir kaitiname iki 200°C. Sviestą išsukti su cukrumi. Sudėti išplaktus kiaušinius, morkų tarkius ir gerai išmaišyti. Į nemažą induką sudėti grietinę, sodą, įpilti acto ir išmaišyti. Masė suputoja ir padvigubėja. Į morkų masę supilame grietinės mišinį, įsijojame miltus ir maišome. Suberiame į tešlą pasmulkintus riešutus.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, sukrečiame tešlą. Kepame 25min 200°C, ir 15min 150°C.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą