2011 m. spalio 1 d., šeštadienis

GRIETINIEČIAI

Ingredientai tešlai:
300g miltų
75g cukraus
100g kambario temperatūros sviesto
1 kiaušinis
100g grietinės
1 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. druskos

Gaminimo eiga:
Sviestą išsukame su cukrumi. Įmušame kiaušinį ir plakame dedant po šaukštą grietinės. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Minkome. Jei tešla lipni pridedame dar po šaukštą miltų. Iškočiojame 0,5cm storio tešlos lakštą ir išspaudžiame ~10cm skersmens apskritimus (šiam reikalui puikiai tinka plati taurė/stiklinė/puodelis).

Ingridientai įdarui:
200g kreminės varškės (arba paprastos varškės pertrintos per sietelį)
3 v.š. cukraus
25g miltų
1 kiaušinis
1 a.š. vanilinio cukraus

Gaminimo eiga:
Visus ingridientus gerai išmaišome.

Formuojame grietiniečius:
Imame tešlos apskritimą ir ant vienos jo pusės dedame šaukštelį įdaro, kita puse užlenkiame. Bet neužspaudžiam kraštų! Dedame ant kepimo skardos, aptepame kiaušinio plakiniu.

Kepame iki 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 15min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą